nieuws

NS houdt regie over horeca- en winkelformules op stations

Café

De Nederlandse Spoorwegen stopt met de exploitatie van horeca- en winkelformules op stations. ‘De formules gaan op termijn naar andere exploitanten, waarbij de NS wel de regie zal behouden’, laat een woordvoerder dinsdag weten.

NS houdt regie over horeca- en winkelformules op stations

Het bedrijf gaat wel verder met de kiosken en stationshuiskamers. NS exploiteert eigen formules, waarvan Smullers en De Broodzaak enkele van de bekendste zijn. Ook zijn op stations vestigingen van Starbucks en Julia’s gevestigd.

Het bedrijf wil de komende jaren ruim 3 miljard euro investeren, waarvan 2,5 miljard in het vernieuwen en uitbreiden van het treinenpark. Ook steekt de NS 300 miljoen euro in het verbeteren van reisinformatie, wifi in treinen en nieuwe betaalmethodes. Bovendien trekt de NS eenzelfde bedrag uit om voorzieningen op stations, zoals parkeren en kiosken, te verbeteren.

 

Reageer op dit artikel