nieuws

Terras Top 100-winnaar Van Speijk op Terras Bootcamp

Café

‘Dat kleine beetje extra, daarmee maak je het grote verschil’, aldus Arnoud Schimmel, eigenaar van restaurant Van Speijk, tijdens de Terras Bootcamp van Misset Horeca. De winnaar van de Terras Top 100 deelde zijn ervaringen en tips met de ruim 200 deelnemers.

Terras Top 100-winnaar Van Speijk op Terras Bootcamp

‘Wij zijn in 2009 begonnen met deelname aan de Terras Top 100‘, vertelt Arnoud Schimmel. ‘En de reden daarvoor was dat we ons terras naar een hoger niveau wilde tillen, we hadden niet het idee dat het voor ons haalbaar was om te winnen. Echter, toen we in de lijst belandde en de uitreiking meemaakte bij het Zalmhuis in Rotterdam, zagen we dat De Boterlap won. Toen dacht ik: als zij het kunnen, dan kunnen wij dat ook. Ik vind De Boterlap een mooie, herkenbare zaak. En op het moment dat zij als beste van Nederland gekroond werden, zijn we ervoor gegaan.

Spanje

Dat ‘ervoor’ gaan is volgens Schimmel onder meer het trainen van het personeel en alles tot in de puntjes goed georganiseerd hebben. ‘Ik motiveerde mijn personeel ook door te zeggen dat we een dagje weg zouden gaan gaan als we in de top 100 zouden komen. Bij de beste 70 in de Benelux en bij de beste 50 zou ik er een overnachting tegenaan gooien. Mochten we in de top eindigen, beloofde ik een trip naar Spanje. Dat hebben we afgelopen november dus gedaan.’

Beetje extra

Het is een motivatie voor het personeel, wil Schimmel maar zeggen. ‘Die stonden te juichen.’ Het is het personeel dat volgens Schimmel het grote geheim is van de zaak. ‘Zij zijn degene die elke gast welkom heten, uitstekend bedienen en later ook weer bedanken en uitzwaaien.’ Een noemenswaardig werk. Van Speijk heeft 300 zitplaatsen (helft binnen, helft buiten) en in de zomer werken er 16 fulltimers met 5 of 6 parttimers.’ Het geheim, wil een aanwezige weten. Schimmel: ‘Dat beetje extra: thuis kost een cola 10 cent, bij ons €2,50. Geef ze dan ook waar voor hun geld.

> Inschrijven voor de Terras Top 100 kan nog tot 1 april 2016!

Reageer op dit artikel