nieuws

‘Toppunt van betutteling’ voor horeca Rijssen-Holten

Café

Plaatselijk VVD-leider Frans Noordam noemt het horeca-convenant dat de gemeente Rijssen-Holten met de horecaondernemers heeft gesloten ‘het toppunt van betutteling’.

‘Toppunt van betutteling’ voor horeca Rijssen-Holten

Volgens de politicus zit het convenant vol met afspraken die voor inwoners en ondernemers onbegrijpelijk zijn, zo zegt hij tegen het dagblad Tubantia. Zo staat in de overeenkomst dat gordijnen van café’s open moeten blijven, zodat de politie naar binnen kan kijken. Ook moeten gasten om middernacht het terras verlaten en moet de muziek in feesttenten om 23.00 uur uit.

De burgemeester stelt dat het convenant niet is opgedrongen aan de ondernemers. ‘Het is in goed overleg tot stand gekomen.’ In de overeenkomst is bijvoorbeeld ook een verruiming van de openingstijden opgenomen.

 

Reageer op dit artikel