nieuws

Vijfjarig jubileum Week van het Nederlandse Bier

Café

De Week van het Nederlandse Bier viert dit jaar haar vijfjarig bestaan. Van 19 tot en met 29 mei wordt het bier van Nederlandse bodem tien dagen lang voor het voetlicht geplaatst, middels bierwandeltochten, open dagen, proeverijen en het Bierproeffestival.

Vijfjarig jubileum Week van het Nederlandse Bier

De Week van Het Nederlandse Bier vangt traditiegetrouw aan met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Hier worden op 19, 20 en 21 mei 150 soorten Nederlandse bieren gepresenteerd door veertig brouwerijen. Dit jaar kan er voor het eerst ook gegeten kan worden op het foodtruckplein. Tevens vinden er tal van muzikale optredens plaats van diverse bands en dj’s. In het laatste weekend (28 en 29 mei) openen de Nederlandse brouwerijen hun deuren voor publiek.

Groei Nederlands bier

De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Henri Reuchlin, voorzitter van de stichting: ‘Het aantal brouwerijen blijft stijgen en inmiddels telt ons land er al meer dan driehonderd. Bovendien zien we het aantal Nederlandse biersoorten ook nog steeds groeien en heeft de bierliefhebber tegenwoordig een zeer ruime keuze.’ Horecagelegenheden, brouwerijen en slijterijen  die iets willen doen tijdens de Week kunnen hun activiteit aanmelden via de website.

Globaal programma

19 mei: Officiële opening van de Week van het Nederlands Bier
19 mei t/m 21 mei: Nederlands Bierproeffestival in Den Haag
28 & 29 mei: Nederlandse Brouwerijdagen
Gedurende hele week: tal van activiteiten door heel het land

Reageer op dit artikel