nieuws

Aanslagen desastreus voor Brusselse horeca: ‘600 zaken op de fles’

Café 19

Marc van Muylders van Horeca Brussel meldt dat deze maand al 600 horeca-ondernemers hebben aangegeven dat ze op de fles gaan. ‘Normaal gesproken zijn dat er 40 en de maand is nog niet eens voorbij.’

Aanslagen desastreus voor Brusselse horeca: ‘600 zaken op de fles’

Van Muylders zegt tegen NOS dat het vooral gaat om de kleinere horecazaken, zoals snackbars, café’s en kleine restaurants.  Sinds de aanslagen komen er weinig inkomsten meer binnen. ‘Als je dan een klein restaurant bent met maar een kok en een kelner, dan kun je moeilijk de kok ontslaan om de vaste lasten omlaag te brengen.’

Vanwege de aanslagen in Brussel annuleren vakantiegangers hun stedentripje naar de Belgische hoofdstad. Door de recente terroristische aanslagen zijn de bezoekersaantallen ook voor hotels drastisch verminderd. Brussel gaat de noodlijdende hotelsector in de stad financieel helpen.  In het paasweekend was slechts 18 procent van de kamers in de stad bezet, terwijl dat normaal meer dan 75 procent is.

 

 

 

Reageer op dit artikel