nieuws

Boomsma Distilleerderij valt twee keer in de prijzen

Café 94

Boomsma Distilleerderij viel deze week twee keer in de prijzen tijdens de ISC (International Spirit Challenge), die wordt omschreven als de meest invloedrijke competitie op het gebied van spirits ter wereld. De Esbjærg Vodka Copper Edition won de zilveren prijs en voor de Claerkampster Cloosterlikeur werd een gouden medaille in de wacht gesleept.

Boomsma Distilleerderij valt twee keer in de prijzen

Dit jaar werd de ISC voor de 21ste keer gehouden. De jury kreeg dit jaar maar liefst 1300 inzendingen binnen uit bijna 70 verschillende landen. Het beoordelingsproces is gericht op drie pijlers: smaak, design & verpakking en marketing.

‘Het winnen van een ISC award is echt een enorme prestatie, we zijn ontzettend trots en blij’, aldus Saskia en Chantoine Boomsma, eigenaren van het familiebedrijf.

Esbjærg Vodka

Esbjærg Vodka Copper Edition is een nieuwe vodka gemaakt van zuivere graanalcohol en wordt traditioneel gedistilleerd. Dit doen ze in een ‘Copper Pot Still’, een koperen ketel, met de inhoud van 2.500 liter. ‘Distillatie in koper zorgt voor een bijzondere, pure en ultra zachte smaak.’

Claerkampster Cloosterlikeur

Claerkampster Cloosterlikeur is een opvallende groene kruidenlikeur, gemaakt volgens het eeuwenoude recept van broeder Jacob die tijdens zijn wandelingen rondom het Claerkampster klooster de kruiden verzamelde. De 17 verschillende natuurlijke kruiden groeien nog rondom de plek waar ooit het Claerkampster klooster stond.

Over Boomsma Distilleerderij

Boomsma Distilleerderij werd in 1883 opgericht in Leeuwarden. Boomsma is nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Naast het distilleren van whisky, wodka, rum en oer-Hollandse jenevers en kruidenbitters is het bedrijf sinds het begin van de jaren zeventig ook actief als importeur van kwaliteitswijnen van over de hele wereld.

Reageer op dit artikel