'Horeca kiest voor ouderen na afschaffing minimumjeugdloon'

'Horeca kiest voor ouderen na afschaffing minimumjeugdloon'

De afschaffing van het minimum loon zorgt ervoor dat horecazaken sneller en vaker oudere in plaats van jongere werknemers aannemen. Dat zegt KHN tegen BNR.

Paul Schoormans van Koninklijke Horeca Nederland verklaart tegen BNR dat er tegenover de stijging van de loonkosten ook een stijging van de productiviteit moet staan. Volgens hem leidt dit ertoe dat ondernemers eerder voor 21-plussers kiezen.

21 in plaats van 23

Minister Asscher van Sociale zaken maakte donderdag 21 april bekend dat jongeren niet meer vanaf hun 23e, maar vanaf hun 21e in aanmerking voor een volwaardig loon. Het minimumjeugdloon voor mensen tussen de 18 en 21 jaar gaat omhoog.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.