nieuws

‘Horeca kiest voor ouderen na afschaffing minimumjeugdloon’

Café 157

De afschaffing van het minimum loon zorgt ervoor dat horecazaken sneller en vaker oudere in plaats van jongere werknemers aannemen. Dat zegt KHN tegen BNR.

‘Horeca kiest voor ouderen na afschaffing minimumjeugdloon’

Paul Schoormans van Koninklijke Horeca Nederland verklaart tegen BNR dat er tegenover de stijging van de loonkosten ook een stijging van de productiviteit moet staan. Volgens hem leidt dit ertoe dat ondernemers eerder voor 21-plussers kiezen.

21 in plaats van 23

Minister Asscher van Sociale zaken maakte donderdag 21 april bekend dat jongeren niet meer vanaf hun 23e, maar vanaf hun 21e in aanmerking voor een volwaardig loon. Het minimumjeugdloon voor mensen tussen de 18 en 21 jaar gaat omhoog.

Reageer op dit artikel