nieuws

De Bierfabriek Amsterdam verhuist naar locatie Brasserie Harkema

Café 1822

Bierfabriek gaat verhuizen. In september 2016 opent ze haar deuren 50 meter verderop aan de Nes 67. Bierfabriek neemt het stokje over van Brasserie Harkema, dat na 13 jaar op 1 juli 2016 zal sluiten.

De Bierfabriek Amsterdam verhuist naar locatie Brasserie Harkema

De reden van de verhuizing is de tijdelijke bestemming op Rokin 75 en de wens om te groeien dankzij het overweldigende succes van afgelopen jaren. ‘We willen graag een grotere locatie, omdat we drie dagen in de week stoelen tekort komen’, aldus mede-eigenaar Harm van Deuren. ‘Ook aan de Nes bieden we onze gasten het volledige Bierfabriek-concept. Maar dankzij de grotere oppervlakte -zo’n 900 vierkantemeter- krijgt het wel een upgrade.’

Grotere brouwerij

De huidige brouwerij wordt vervangen door een grotere brouwerij met meer brouwcapaciteit. Dit betekent dat er naast de Rosso en Nero ook een seizoensbier gebrouwen gaat worden. Ook zullen er meer taptafels en zitplekken beschikbaar zijn. Van Deuren: ‘Net zoals op het Rokin zal er in de nieuwe locatie aan de Nes iedere vrijdag- en zaterdagavond een DJ draaien.’ Bierfabriek op Rokin 75 blijft geopend tot de verhuizing in september. Naast de locaties in Amsterdam en Delft werken de eigenaren van Bierfabriek aan een derde locatie in Rotterdam en is de wens uitgesproken voor een vierde locatie in Utrecht.

Reageer op dit artikel