nieuws

Delfts horeca-icoon Joost Verhoeff geridderd

Café 579

Op het stadshuis van zijn eigen Delft is horeca-icoon Joost Verhoeff als één van de acht inwoners van de stad, geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Verhoeff, voormalig eigenaar van Kobus Kuch, zet zich al decennia in voor de Delftse horeca en binnenstad.

Delfts horeca-icoon Joost Verhoeff geridderd
Joost Verhoeff op het Delftse stadhuis, omringd door zijn dochters (vlnr) Femke, Kim en Mara.

Verhoeff ontving het lintje op het stadhuis van Delft van burgemeester Verkerk. Hij ontving het voor de vele verdiensten die hij heeft voor Delft en de horeca. Tussen 1988 en 1994 was hij eigenaar van Kobus Kuch. In de periode 1989–1994 was hij  voorzitter van de Horecavereniging Beestenmarkt. Joost Verhoeff was daarnaast jarenlang actief, onder meer als hoofdjurylid, van de Café Top 100.

Actief binnen KHN

Daarnaast was Verhoeff gedurende verschillende perioden en in diverse functies actief bij Koninklijke Horeca Nederland. Aanvankelijk als voorzitter van de sectie Cafébedrijven van de afdeling Delft/Oostland, vervolgens als voorzitter van KHN afdeling Delft/Oostland en tevens als secretaris van KHN regio Zuid Holland Noord, en ten slotte als interim-voorzitter van de afdeling Delft.

Kamer van Koophandel

Recent nog was hij oprichter en voorzitter van de Stichting Bestuurlijk Overleg Binnenstad Delft, waarbij hij de opdracht kreeg om de rivaliserende ondernemersverenigingen in Delft samen te brengen om zo de binnenstad te verenigen in één organisatie. Hij heeft dit met succes volbracht en een functionerende ondernemersvereniging opgezet voor de gehele binnenstad van Delft.

Reageer op dit artikel