nieuws

Eigenaren Kutbier crowdfunden voor eigen brewpub

Café 170

Brouwerij Boegbeeld, dat een half jaar geleden viral ging met haar eerste brouwsel Kutbier, achten de tijd rijp voor een nieuwe stap: een eigen brewpub. Om dit te bekostigen is er een crowdfundingcampagne opgezet. Tweederde van het benodigde bedrag is al binnen.

Eigenaren Kutbier crowdfunden voor eigen brewpub
Janneke Pieters en Mary-jane Snelders van Brouwerij Boegbeeld

Janneke Pieters en Mary-jane Snelders van Brouwerij Boegbeeld haalden een half jaar geleden het nieuws met hun eerste bier: Kutbier. Inmiddels zijn er naast dit befaamde -inderdaad- pruimenbier nog twee bieren van hun hand: Witte Sieb en Sjekladebol. Zondag 1 mei zijn deze laatste twee voor de eerste keer te proeven zijn tijdens Het Nederlands Speciaalbier Festival in de Brabantse hoofdstad. ‘Doordat we viral gingen met Kutbier hebben we heel snel een flinke achterban opgebouwd. Het is heel leuk om te zien hoe enthousiast onze klanten zijn over ons product. Ze zijn dan ook erg benieuwd naar onze nieuwe bieren’, aldus Janneke Pieters.

Crowdfunden voor eigen plek

Deze groep trouwe fans bracht het duo op het idee een crowdfundingcampagne te starten om hun brewpub-droom te realiseren. De brewpub komt in een voormalige veevoederfabriek. Het hele terrein, genaamd De Mengfabriek, geeft ruimte voor een nieuwe sociale, culturele en economische hotspot in Den Bosch. Daar horen volgens de eigenaren lokale producten bij. En dus ook de lokale bieren van Brouwerij Boegbeeld. En dat vraagt weer om een eigen plek in de stad. Terwijl je het bier proeft in het proeflokaal kun je de brouwerij in kijken om te zien hoe het bier tot stand is gekomen.

Nog €10.000 nodig

‘De brouwinstallatie hebben we al, maar we hebben nog een flinke verbouwing voor de boeg.’  Voor de verbouwing heeft Brouwerij Boegbeeld minimaal €30.000 nodig. Op dit moment staat de teller op €21.299 met nog een maand te gaan. ‘Er zijn een hoop mensen die ons bier nog niet hebben kunnen proeven vanwege de beperkte voorraad. Je wil natuurlijk wel weten waar je in investeert. Daarom moedigen we iedereen aan om op 1 mei ons bier te komen proeven.’ Het is nog tot 22 mei mogelijk om te investeren in het crowdfundproject.

 

Reageer op dit artikel