nieuws

Gesprekken die voor mannen taboe zijn in de kroeg

Café 37

Welke gesprekken zijn taboe voor mannen in de kroeg? TENA Men deed hier, in samenwerking met Ruigrok NetPanel, onderzoek naar onder ruim 1000 mannen in de leeftijd van 30 tot 75 jaar.

Gesprekken die voor mannen taboe zijn in de kroeg

Wat de meeste mannen liever écht niet met hun vrienden in de kroeg bespreken, zijn hun lichamelijke ongemakken. Met name erectieproblemen, urineverlies en een afnemend libido zijn nog een groot taboe, zo blijkt uit het onderzoek dat woensdag werd gepubliceerd. Mannen vinden het knap lastig om persoonlijke kwesties met elkaar te delen, een op de vijf zou graag opener willen zijn.

‘Gewone’ kroegpraat is voor mannen een stuk eenvoudiger dan de ingewikkelde en persoonlijke gespreksonderwerpen van een gemiddelde vriendinnenclub. Mannen staan liever wat luchtiger in het leven. Ze maken zich over veel zaken ook minder zorgen. Zo zijn ze niet bang voor achteruitgang van hun looks.  Wel blijkt dat mannen het uiten van hun emoties moeilijk vinden.

Reageer op dit artikel