nieuws

Kaasbar Maastricht officieel open

Café 1194

In Maastricht wordt half april kaasbar Café Nouveau van Sjors Weekers officieel geopend. Weekers zegt zelf dat hij de eerste kaasbar van Nederland is gestart. In het weekend staan er tachtig kaasplanken op het menu.

Kaasbar Maastricht officieel open

Sjors Weekers liep al langer rond met het idee. Eerder had hij in België het café Moulin de Frangèle samen met zijn broer Lewie Weekers. Eind vorig jaar opende hij Café Nouveau in de Koestraat in Maastricht. Op 15 april wordt de zaak officieel geopend.

Dit gebeurt in aanwezigheid van Jef Vliegen, nestor van het Knijpke, een inmiddels gesloten kaasbar, naar wiens voorbeeld Café Nouveau is gevormd.

De kaart biedt 30 verschillende kazen, naast een 20-tal open wijnen en diverse porto’s en speciaalbieren. Gegratineerde uiensoep, sandwiches en charcuterie zijn aanvullende gerechten.

Reageer op dit artikel