nieuws

Bavaria neemt Palm over

Café 228

Bavaria heeft met de overname van 60% van de aandelen een meerderheidsbelang genomen in Palm Belgian Craft Brewers. Palm Belgian Craft Brewers maakt daarmee per direct deel uit van Bavaria N.V. Vanaf 2021 zal Palm Belgian Craft Brewers voor 100% deel uitmaken van Bavaria N.V.

Bavaria neemt Palm over
Vlnr. Jan-Renier Swinkels (Directievoorzitter Bavaria), Jan Toye (eigenaar Palm Belgian Craft Brewers) en Frank Swinkels (CFO Bavaria) proosten op de samenwerking

Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter Bavaria: ‘We zijn trots op deze samenwerking en het samengaan van twee prachtige familiebedrijven met beide een eeuwenoude historie. Palm Belgian Craft Brewers heeft in die tijd een rijk assortiment aan speciaalbieren opgebouwd. Dit assortiment is complementair aan onze merken en daarom past deze samenwerking binnen onze strategie van ultieme portfoliospeler. Palm heeft een belangrijke plek in de Nederlandse markt en we zien mogelijkheden voor verdere internationale groei. Daarnaast krijgen we met deze samenwerking toegang tot Belgische retail en horeca.’

Internationale groei

Jan Toye, eigenaar Palm Belgian Craft Brewers: ‘Voor ons is deze stap een belangrijke mijlpaal. Na de sterke groei van Palm hebben we onze positie door een aantal overnames en innovaties versterkt. Om onze internationale distributiekracht te maximaliseren, zijn wij op zoek gegaan naar een strategische partner.’ De stap is in lijn met de strategie van Bavaria om ‘de ultieme portfoliospeler’ te worden. Voor Palm betekent deze samenwerking een versterking en versnelling van hun reeds ingezette groeistrategie.

Brouwhistorie

Bavaria N.V. en Palm Belgian Craft Brewers zijn samen goed voor 600 jaar bierbrouwhistorie. De geschiedenis van bierbrouwerij Bavaria gaat terug tot 1719 en inmiddels wordt de brouwerij in Lieshout geleid door de 7e generatie van de familie Swinkels. De familie Toye staat aan het roer van de Palm brouwerij die in 1686 opgericht werd in het Belgische Steenhuffel. Anno 2016 produceren de brouwers gezamenlijk jaarlijks meer dan 6,5 miljoen hectoliter bier.

 

Reageer op dit artikel