nieuws

Nacht van de Fooi levert minder op dan vorig jaar

Café 1234

De Nacht van de Fooi heeft zaterdag 28 mei in totaal 65.000 euro opgeleverd. Dat is minder dan vorig jaar. Toen werd 75.000 euro opgehaald.

Nacht van de Fooi levert minder op dan vorig jaar

De horeca stond in veertien steden in het teken van De Nacht van de Fooi. Honderden kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.Wilde Ganzen heeft het opgehaalde bedrag aan fooien verdubbeld. De duurzame ontwikkelingsprojecten werden uit vele aanvragen gekozen in samenwerking met Wilde Ganzen.

Doel

Doel was om dit jaar minimaal 80.000 euro binnen te halen.Deelnemende steden waren Utrecht, Amsterdam, Breda, Den Haag, Tilburg, Den Bosch, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Wageningen.

Intiatief

Het initiatief voor ‘de Nacht’ is in 2005 ontstaan. De Groningse studente Wies Maas wilde graag meer aandacht vragen voor ontwikkelingssamenwerking en tegelijkertijd mensen in ontwikkelingslanden een helpende hand toesteken.

Reageer op dit artikel