nieuws

Nacht van de Fooi staat voor de deur

Café 1878

De horeca in veertien steden staat op zaterdag 28 mei weer in het teken van De Nacht van de Fooi. Honderden kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden staan dan hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.

Nacht van de Fooi staat voor de deur

Doel is om minimaal 40.000 euro binnen te halen.  Wilde Ganzen zal het opgehaalde bedrag aan fooien verdubbelen. De duurzame ontwikkelingsprojecten worden uit vele aanvragen gekozen in samenwerking met Wilde Ganzen.

Deelnemende steden

Deelnemende steden aan de Nacht van de Fooi dit jaar zijn Utrecht, Amsterdam, Breda, Den Haag, Tilburg, Den Bosch, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Wageningen.

Opbrengst vorig jaar

Vorig jaar stonden in totaal 570 horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the World’. Dit leverde uiteindelijk ruim €75.000 op.

Intiatief

Het initiatief voor ‘de Nacht’ is in 2005 ontstaan. De Groningse studente Wies Maas wilde graag meer aandacht vragen voor ontwikkelingssamenwerking en tegelijkertijd mensen in ontwikkelingslanden een helpende hand toesteken.

Voor informatie over de projecten, klik hier.

 

 

Reageer op dit artikel