nieuws

Oedipus viert jubileum met eigen International Beer Festival

Café 1395

In het jaar dat ze hun vijfjarig jubileum vieren, organiseert Brouwerij Oedipus 2 en 3 juli haar Internationaal Beer Festival in de eigen achtertuin in Amsterdam-Noord. Het jonge biermerk nodigt al hun brouwhelden uit om zo de veelzijdigheid van bier te laten zien.

Oedipus viert jubileum met eigen International Beer Festival

Oedipus beschouwt de organisatie van het festival als een serieuze stap in het volwassenwordingsproces van de brouwerij. Er zullen bieren van over de hele wereld aanwezig zijn -sommige van de uitgenodigde brouwers zetten voor het eerst voet op Nederlandse bodem- aangevuld met de kenmerkende kleurrijke wereld van kunst, cultuur en goed lokaal eten. Dat is waar Oedipus International Beer Festival om draait.

Bier, eten, muziek en cultuur

Dit jaar is het voor brouwerij Oedipus vijf jaar geleden dat de vier oprichters hun eerste bier brouwden. ‘Het idee was toentertijd om de bierwereld te bevrijden van uniformiteit, gebrek aan smaak en stereotypering’, aldus de brouwer. De ambitie van de Amsterdammers is om bijzondere bieren op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen, door het samenbrengen van bier, eten, muziek, cultuur, kunst en mensen. Hiermee spreken ze een brede doelgroep aan in een tijd dat de Nederlandse bierwereld in beweging komt. Na vijf edities van hun eigen Kimchi Festival, waar lokale brouwerijen en ambachten gepresenteerd worden, is nu het  Internationaal Beer Festival een nieuwe mijlpaal voor de brouwerij.

Feestje

Naast goed bier speelt ook lekker eten een grote rol op het festival. ‘Bevriende worstmakers Brandt en Levie, the Beef Chief, buurman Restaurant Stork, vegetarische menu’s en bier-kaas tastings: ook daar is gekozen voor kwaliteit en veelzijdigheid.’ Verder is het -geheel volgens Oedipus traditie- ook gewoon een feestje: Red Light Radio is aanwezig met dj’s en Roda da Holanda zorgt ‘s avonds voor Braziliaanse sferen met stampende samba, net als Amsterdam Funk Orchestra.

Klik hier voor meer informatie over het festival.

Reageer op dit artikel