nieuws

Ron Sterk buigt zich over paviljoen aan de Maas

Café 269

Ron Sterk, voormalig eigenaar van Café De Witte Aap en oprichter van NRC Café, King Kong Hostel en Holy Smoke in Rotterdam, blaast nieuw leven in het Mecanoo paviljoen aan de Nieuwe Maas in Rotterdam. Hij maakte van het paviljoen een eventlocatie.

Ron Sterk buigt zich over paviljoen aan de Maas

Het paviljoen stond leeg toen Ron Sterk vorig jaar eigenaar werd van het pand met aan de ene kant de rivier de Maas en aan de andere kant de weg de Boompjes. Het pand ligt tussen twee bruggen in en heeft een gevel die bijna geheel bestaat uit glas en een golvend dak. Op 12 mei wordt de locatie officieel geopend. 

Het glazen gebouw kent een lange, maar niet succesvolle geschiedenis. Architect Francine Houben van architectenbureau Mecanoo ontwierp het  paviljoen dat in 1989 werd opgeleverd onder de naam Brasserie Boompjes. Daarna kwam restaurant Blits en ook Van der Valk ondernam op deze locatie met een partycentrum. Telkens kwam er te weinig publiek.

Ron Sterk: ‘Toen ik in 1999 in Rotterdam kwam wonen, viel ik meteen voor dit pand en deze plek aan de rivier. Die liefde is nooit verdwenen. Nu ik het paviljoen eindelijk heb mogen kopen, wil ik er dan ook iets heel moois van maken.’

Boompjes Rotterdam is al uitgeroepen tot officiële trouwlocatie.

Reageer op dit artikel