nieuws

Wie volgt Tess Posthumus op: de 11 finalisten Dutch World Class Competition 2016

Café 209

De finalisten van de Dutch World Class Competition zijn bekend. Elf deelnemers strijden op 18 mei tegen elkaar aan de hand van een viertal challenges. De vier beste bartenders mogen later op de dag in het W Hotel Amsterdam, ten overstaande van vrienden, familie en pers, voor de jury strijden voor de titel Dutch World Class Bartender of the Year 2016.

Wie volgt Tess Posthumus op: de 11 finalisten Dutch World Class Competition 2016

Wie wordt de opvolger van Tess Posthumus, dat is de vraag die 18 mei beantwoord wordt. De finalisten zijn:
Lennart Deddens
Sergejs Platonovs
Chi-Ho Ta
Leroy Soumokil
Alberto Matallana
Amilcar Goncalves
Kevin Kroon
Alina Doll
Ollie Hampton
Caco Moreira Santos
Archie Kasan

Kennis en vaardigheden

De finale dag vindt plaats bij ISAAC Company en Hotel W Amsterdam, waar de elf finalisten op de proef gesteld worden aan de hand van een viertal opdrachten, zoals ‘The Thinking Drinker Challenge’, waarbij blind moet worden geproefd en ‘The Liquid Mastery Challenge’, een kennistest van 50 vragen. Tijdens de ‘Need for speed Challenge’, krijgen ze 7 minuten om zo veel mogelijk hoogwaardige cocktails te bereiden. Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De jury beslist uiteindelijk welke vier finalisten over all het beste hebben gescoord, zij gaan later op de dag in het W Hotel Amsterdam de strijd met elkaar aan om de titel. De winnaar zal zich niet alleen een jaar lang Dutch World Class Bartender of the Year mogen noemen, ook kwalificeert hij of zij zich voor de Global Finals, van 26 tot 29 september in Miami, Florida.

Reageer op dit artikel