nieuws

Winnaars eerste ronde Terras Top 100 2016 vrijdagmiddag bekend

Café 10552

De eerste ronde van de Terras Top 100 zit erop. Vrijdagmiddag 27 mei krijgen alle deelnemende terrassen bericht of ze wel of niet door zijn naar de tweede ronde. In deze tweede ronde komt een vakjury onaangekondigd langs voor een bezoek dat voor 80 procent meetelt voor de eindscore. 135 terrassen gaan door naar deze tweede ronde.

Winnaars eerste ronde Terras Top 100 2016 vrijdagmiddag bekend

Het weer zat de afgelopen niet mee, daarom is de eerste ronde wat uitgelopen. Maar vandaag, 27 mei, zijn alle terrassen bezocht (zo’n 330) door de mystery visitors van Mystery Review. Vanmiddag krijgen alle terrassen bericht of ze wel of niet door zijn naar ronde twee.

Wie is er door?

Een 60-tal terrassen was sowieso al door naar ronde 2. Dat waren de hoogstgenoteerde 60 terrassen van het vorige jaar die zich dit jaar opnieuw ingeschreven hebben. Daarnaast gaan er dus nog 65 terrassen door die het best gescoord hebben in de eerste ronde. Tot slot zijn er door de hoofdjury nog 10 wildcards uitgedeeld. Die zijn in overleg verdeeld aan terrassen die buiten de top-125 vallen, maar zich in voorgaande jaren dusdanig bewezen hebben, dat de jury hen een herkansing biedt.

Twee ronde

In de tweede ronde gaat een vakjury op pad bestaande uit redacteuren van Misset Horeca, oud-winnaars van de Terras Top 100 en specialisten op het gebied van mystery visits. Zij zullen de terrassen op veelal dezelfde punten beoordelen als de mystery visitors, zij het iets uitgebreider en door de ogen van de professional. Deze bezoeken tellen voor 80 procent mee in de eindscore. Ook deze bezoeken zijn onaangekondigd.

Uiteindelijke lijst

Als alle scores binnen zijn, horen de deelnemende terrassen volgens planning op 9 juni wie er uiteindelijk in de top-100 staan. 5 of 6 terrassen zullen die dag een telefoontje ontvangen dat ze dusdanig hoog gescoord hebben, dat ze een kans maken op een plek bij de top 5 of 6. Zij krijgen een aangekondigd bezoek van de hoofdjury. Na dit bezoek (op 20 en/of 21 juni) wordt de definitieve lijst bepaald. Deze wordt bekendgemaakt op maandag 4 juli tijdens een feestelijk event bij de winnaar van het afgelopen jaar, restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee.

Reageer op dit artikel