nieuws

Boomsa wint zilver met Glen Talloch op International Spirit Challenge

Café 1737

Na één keer zilver en één keer goud in april was het deze week opnieuw raak voor het Friese familiebedrijf Boomsma: hun Glen Talloch Whisky won de zilver in de categorie ‘Scotch whisky’ tijdens de International Spirit Challenge. 

Boomsa wint zilver met Glen Talloch op International Spirit Challenge

Het was eind april al een keer dubbel feest in Leeuwarden: niet één, maar twee keer vielen ze toen in de prijzen. De Esbjærg Vodka Copper Edition won het zilver en met hun Claerkampster Cloosterlikeur wisten ze een gouden medaille in de wacht te slepen. Nu mag de vlag dus opnieuw uit voor hun Glen Talloch Whisky.

Langere rijping

Schotse whisky moet minimaal drie jaar in eikenhouten vaten rijpen voordat het Schotse whisky genoemd mag worden. De whisky van Glen Talloch rijpt echter veel langer dan deze wettelijk verplichte drie jaar. Hierdoor heeft Glen Talloch aanzienlijk meer aroma, smaak en complexiteit.

International Spirit Challenge

Dit jaar wordt de ISC voor de 21ste keer gehouden. De jury kreeg liefst 1300 inzendingen binnen uit zo’n 70 verschillende landen. Het beoordelingsproces is gericht op drie pijlers: smaak, design & verpakking en marketing.

Distilleerderij

Boomsma Distilleerderij werd in 1883 opgericht in Leeuwarden en is nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie is Boomsa naast het distilleren van whisky, wodka, rum, jenevers en kruidenbitters, sinds het begin van de jaren zeventig ook actief als importeur van kwaliteitswijnen van over de hele wereld.

Reageer op dit artikel