nieuws

Brouwerij St. Joris opent in kelder De Boterhal Breda

Café 2288

Brouwerij St. Joris opent woensdag 8 juni haar deuren. De brouwerij en het bijbehorende proeflokaal zijn in de middeleeuwse kelder van biercafé-restaurant De Boterhal op de Grote Markt in Breda gevestigd. Tijdens de opening worden ook de eerste twee van de vijf huisbieren gepresenteerd.

Brouwerij St. Joris opent in kelder De Boterhal Breda

De kelder waar Brouwerij St. Joris zich in bevindt stamt uit 1483 en is in oude glorie hersteld. Hier worden vanaf 8 juni de huisbieren van De Boterhal gebrouwen en gelagerd. De eerste twee proefbrouwsels zijn witbier en bitterblond. Deze twee zijn vanaf 8 juni verkrijgbaar in het café op de begane grond en in het proeflokaal in de kelder.

500 hecotliter

Uiteindelijk komen er vijf huisbieren op tap. Het brouwteam, bestaande uit Wesley Aarse en Jet van de Griendt, gaan over een aantal weken een tripel brouwen, het derde huisbier. Het daaropvolgende bier wordt een bockbier. De totale capaciteit van de brouwinstallatie is 500 hectoliter per jaar.

Brouwerijbezoeken

De brouwerij en het proeflokaal zijn vanaf woensdag 8 juni op inloop te bezichtigen. De exacte openingstijden zijn hier te vinden. Vanaf 26 juni worden er op zondagen brouwerijbezoeken georganiseerd waarbij bezoekers de huisbieren kunnen proeven en er uitleg wordt gegeven over de brouwerij, de middeleeuwse kelder, het brouwproces en de brouwingrediënten. In het proeflokaal zullen vanaf dinsdag 21 juni onder meer proeverijen, workshops, en proefcompetities georganiseerd worden.

Reageer op dit artikel