nieuws

Fransen verbieden alcohol rond EK

Café 1846

De Franse regering wil de verkoop en consumptie van alcohol rondom het EK voetbal in zogenoemde risicogebieden verbieden. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zondag gevraagd aan de lokale autoriteiten, zo meldden Franse media.

Fransen verbieden alcohol rond EK

Aanleiding zijn de rellen die de stad Marseille de afgelopen dagen teisterden.

Onder meer Russen en Engelsen gingen elkaar voor en na de wedstrijd tussen hun teams te lijf in Marseille. Daarbij raakten 35 mensen gewond, van wie sommigen ernstig. Cazeneuve zei zondag dat de hooligans de politie van hun werkelijke taak houden: het land behoeden voor terreurdreigingen.

Supporters die toch alcohol drinken krijgen een gebiedsverbod voor alle speelsteden van dit EK Voetbal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels