nieuws

Naam nieuwe restaurant Hilton Rotterdam: Roots

Café 1907

Hilton Rotterdam heeft de naam van haar nieuwe restaurant onthuld: Roots. De naam, gekozen uit vele inzendingen verwijst naar het regionale karakter en naar de stad Rotterdam. Chef-kok Stephan Nijst staat aan de kachel en vertelt over de vele lokale samenwerkingen.

Naam nieuwe restaurant Hilton Rotterdam: Roots

Roots opent op 30 juni haar deuren in het Hilton Rotterdam. De naam is bedacht door deelnemers aan de wedstrijd die door Hilton Rotterdam is uitgeschreven. Afgelopen maand werd de top-10 al bekend gemaakt, nu is de keuze dus gevallen op Roots. De naam werd door twee deelnemers genoemd: Robin Boots en Yvonne Schillemans. Roots omdat je teruggaat naar de wortels van het koken maar ook omdat ‘Rotterdam een stad is met 170 nationaliteiten en iedereen wel een beetje geworteld is in de stad.’ Beide bedenkers zijn uitgenodigd voor de feestelijke onthulling van de nieuwe naam. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgd diner in het nieuwe restaurant aan de Chef’s Table. Daarnaast krijgen zij een overnachting voor twee personen in de presidentiele suite van het Hilton cadeau.

Stephan Nijst

In Roots wordt met de seizoenen meegekookt en dat zal in ieder detail van het restaurant voelbaar zijn. Het restaurant straalt in de zomer een totaal andere ambiance uit dan in de winter. Chef-kok bij Roots is Stephan Nijst. Hij begon zijn carrière in Frankrijk, waar hij zelf zijn rucola plukte en asperges stak. Een manier van werken die hij nog steeds zou willen handhaven, ware het niet dat hij daar tegenwoordig geen tijd en gelegenheid voor heeft. ‘Een eigen tuin is aan het Weena niet haalbaar. Daarom werken we samen met een aantal vaste leveranciers uit de regio. Vlees, kaas, brood, groente en zelfs bier en gin zijn hier allemaal te vinden. Zo schenken we Rotterdams pelgrim bier en Bobby’s Gin uit Schiedam.

 

Reageer op dit artikel