nieuws

Ronde 1 Café Top 100 2016 afgerond: 135 cafés door

Café 5071

De eerste ronde van de Café Top 100 2016 zit erop. Alle cafés zijn bezocht en inmiddels hebben de 135 cafés die door zijn bericht ontvangen. De vakjury is inmiddels al op pad.

Ronde 1 Café Top 100 2016 afgerond: 135 cafés door

De mystery visitors hebben hun werk gedaan, alle cafés die meedoen aan de Café Top 100 2016 zijn bezocht en beoordeeld. 125 van hen zijn door naar ronde 2. De Hoofdjury heeft de lijst met afvallers ook doorgenomen en op basis van de ervaringen en prestaties in het verleden zijn er ook nog eens 10 wildcards uitgedeeld. Deze bedrijven zijn ook door naar ronde 2.

Hoe werkt de tweede ronde?

In de tweede ronde gaat de vakjury op pad. Dit team van een kleine 20 mannen en vrouwen, bestaat uit mensen die de afgelopen jaren hun sporen verdiend hebben in de horeca, en dan met name in de café-sector. Zij zullen de cafés anoniem bezoeken en ook beoordelen. Bezoeken van de vakjury duren minimaal 45 minuten en en wordt altijd iets te eten en iets te drinken besteld. De visits vinden plaats tussen nu en eind augustus en zijn dus al aan de gang.

Finale Café Top 100 2016

Het vakjurybezoek telt voor 80 procent mee, de mystery visit voor 20 procent. Rond eind augustus/begin september krijgen alle 135 cafés bericht of ze wel of niet in de Café Top 100 2016 staan. De 5 of 6 cafés die het best gescoord hebben van allemaal, krijgen een telefoontje dat de hoofdjury (op 4 of eventueel 5 oktober) langskomt voor een finale beoordeling door een gesprek met de ondernemer en een kijkje voor en achter de schermen.

Bekendmaking lijst

Alle cafés die in de top 100 komen mogen de feestelijke bekendmaking bijwonen op maandag 7 november in Hilversum. Daar wordt de complete lijst onthult en bekend gemaakt wie de opvolger is van Herberg In den Bockenreyder uit Esbeek.

Reageer op dit artikel