nieuws

SHO lanceert nieuwe alcoholsticker

Café 2288

Bij veel horecagelegenheden zorgen diverse keurmerken, beoordelingen van recensiewebsites en certificeringen van andere instanties voor een wildgroei aan gevelbeplakking. Een nieuwe sticker van Stichting Horeca Onderwijs (SHO) combineert de leeftijdsaanduiding van alcohol- én tabaksverkoop met de aanwezigheid van een SVH Sociale Hygiëne certificering, wat de duidelijkheid bij een entree ten goede komt.

SHO lanceert nieuwe alcoholsticker

In de Drank- en Horecawet staat vermeld dat de wettelijke leeftijdsgrens bij verkoop van alcohol en tabak aangegeven dient te worden. De aanwezigheid van een sticker met aanduiding van de leeftijdsgrens is bij iedere ingang dan ook verplicht. Daarnaast dienen horecabedrijven die alcohol schenken en verkopen in het bezit te zijn van een SVH Sociale Hygiëne certificering.

Sticker

Met deze vernieuwde alcoholsticker is in één oogopslag duidelijk dat een horecabedrijf aan deze verplichtingen voldoet. Bovendien maken diverse gemeenten en beleidshandhavers gebruik van het stickermateriaal van Stichting Horeca Onderwijs, waardoor de nieuwe sticker snel een herkenbaar beeld zal worden.

Gratis beschikbaar

Stichting Horeca Onderwijs wil, naast het aanbieden van opleidingen, horecabedrijven op meerdere manieren ondersteunen. Daarom stelt SHO de vernieuwde alcoholstickers gratis beschikbaar, dit ter vervanging van de oude stickers.

Bestellen

De sticker is beschikbaar als reguliere sticker of raamsticker. Beide varianten zijn gratis te bestellen.

Reageer op dit artikel