nieuws

Warsteiner viert 500 jaar Rheinheitsgebot met speciaalbier Braumeister

Café 2015

Ter ere van het 500-jarig bestaan van het Duitse Rheinheitsgebot, presenteert Warsteiner een nieuw speciaalbier: Braumeister. Het bier is geïnspireerd op het recept van Fritz Peters, de eerste gecertificeerde brouwmeester van de Duitse familiebrouwerij. Warsteiner Braumeister is vanaf vandaag verkrijgbaar in een geselecteerde supermarkten, horeca en via de Mitra.

Warsteiner viert 500 jaar Rheinheitsgebot met speciaalbier Braumeister

Warsteiner Braumeister wordt gebrouwen van cara-mout, cascade hop en water, en heeft een lichte citrusgeur. ‘Warsteiner Braumeister is een traditioneel recept, geheel volgens het Reinheitsgebot gebrouwen, maar dan in een moderne uitvoering’, aldus Thomas Wijns, een aan Warsteiner verbonden bieroloog.

Rheinheitsgebot

Het Reinheitsgebot werd 500 jaar geleden ingevoerd om de toevoeging van inferieure ingrediënten te voorkomen. Fritz Peters (werkzaam van 1869-1899) was de eerste gecertificeerde brouwer van Warsteiner. Hij begon op zijn zeventiende en was uiteindelijk verantwoordelijk voor het in gang zetten van de eerste stoommachine bij de Duitse familiebrouwerij. Het recept van Warsteiner Braumeister is gebaseerd en geïnspireerd op Peters’ oorspronkelijke recept, wat reeds in lijn was met de richtlijnen van het Reinheitsgebot.

Verkrijgbaar

Warsteiner Braumeister is verkrijgbaar bij geselecteerde Nederlandse supermarkten in een 6-pack met flessen van 33cl voor de consumentenadviesprijs van €4,99. Het nieuwe speciaalbier van Warsteiner kan ook besteld worden via Mitra.nl/Braumeister en is eveneens beschikbaar in geselecteerde horecagelegenheden.

Reageer op dit artikel