nieuws

AB InBev slijt minder maar wel duurder bier

Café 2655

’s Werelds grootste bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal minder, maar wel duurder bier aan de man gebracht. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalcijfers van de in Brussel gevestigde concern.

AB InBev slijt minder maar wel duurder bier

AB InBev zag het wereldwijde verkoopvolume met 1,7 procent teruglopen. Vooral de economische crisis in Brazilië en Argentinië liet zich sterk voelen. Sterkere verkopen in met name de Verenigde Staten en Mexico konden dat niet helemaal compenseren.

Opbrengsten

De opbrengsten daarentegen namen afgezien van nadelige wisselkoerseffecten met 4 procent toe tot 10,8 miljard dollar (9,7 miljard euro). Dat komt doordat de gemiddelde omzet per hectoliter zo’n 6 procent hoger lag dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde licht tot 4 miljard euro.

Reageer op dit artikel