nieuws

AB InBev verhoogt bod op SABMiller om Brexit

Café 1234

Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev compenseert de aandeelhouders van zijn aan de Londense beurs genoteerde overnameprooi SABMiller voor de recente waardedaling van het Britse pond. Het bedrijf biedt nu 45 pond per aandeel in contanten, in plaats van 44 pond, liet het dinsdag weten.

AB InBev verhoogt bod op SABMiller om Brexit

De twee grootste bierbrouwers ter wereld bereikten afgelopen najaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van 44 pond per aandeel goed voor een totaal overnamebedrag van ruim 100 miljard euro.

Brexit

Maar nu de Britse bevolking in een referendum gekozen heeft voor een vertrek uit de Europese Unie, is het pond sterk in waarde gedaald. Sommige investeerders, waaronder het bekende activistische hedgefonds TCI, vonden dat AB InBev er nu wel heel goedkoop vanaf kwam en drongen aan op een hoger bod.

Meer over ABinBev

Megabierfusie AB InBev in oktober klaar
AB InBev slijt minder maar wel duurder bier

Reageer op dit artikel