nieuws

Almelose horeca stapt naar rechter om stallingsverbod

Café 682

Horecaondernemers in Almelo eisen via de rechter dat de maatregel wordt teruggedraaid waarin een stallingsverbod voor fietsen op het Amaliaplein en omgeving is vastgelegd.

Almelose horeca stapt naar rechter om stallingsverbod

De horeca-ondernemers die gezamenlijk naar de rechter stapten,  zijn bang voor omzetderving, schrijft de Tubantia. Het stallingsverbod tijdens uitgaansavonden werd in het leven geroepen, omdat voertuigen van hulpdiensten niet stel ter plaatse konden komen bij een calamiteit.

Fietsen in beslag genomen

Fietsen die verkeerd staan geparkeerd, worden in beslag genomen. Dat noemt de horeca een brug te ver. Met name omdat het stallingsverbod een groot gebied in beslag neemt. ‘Gasten willen graag zo dicht mogelijk bij je zaak de fiets kwijt kunnen. Dit gaat zeker omzet kosten’, zegt Ruud de Jong, eigenaar van Proeflokaal België en The Shamrock tegen de krant. Hij noemt het verbod op vrijdag sowieso overbodig, omdat het dan helemaal niet zo druk is.

 

Reageer op dit artikel