nieuws

Tips om muggen te weren tijdens ‘muggentsunami’

Café 3915

De mug is momenteel een bron van ergernis. Er wordt gesteld dat er sprake is van een muggenplaag. In Brabant spreken ze zelfs over een ‘muggentsunami’. Hoe houd je de mug zoveel mogelijk bij je gasten vandaan?

Tips om muggen te weren tijdens ‘muggentsunami’

Een service die je gast,  die geniet van een drankje op het terras, waarschijnlijk niet verwacht, is het aanbieden van het insectwerende middel DEET. Dit wordt omschreven als het sterkste middel tegen de mug.

Citroen

Eucalyptusolie en met name de olie van de citroen eucalyptus zijn bewezen effectief, maar wel in mindere mate. De bekende citronella-kaarsjes, schijfjes citroen op een bordje of alleen de schillen zouden de prikdiertjes ook weren. Door de sterke geur van citroen, is de mug minder goed in staat zijn om lichaamsgeur te ruiken, zo luidt de verklaring.

Knoflook, wierook en azijn

Hoewel de werking ervan niet in alle gevallen wetenschappelijk is bewezen, worden ook azijn, anti-muggen wierook,  tijgerbalsem, lavendel, kruidnagel in citroen of water, basilicum en zelfs teentjes knoflook uit de kast getrokken om de mug te weren. Enkele druppels pepermuntolie in een bakje, houden de beestjes ook weg van tafel.

Etherische olie van citroengeranium, citroenmelisse, eucalyptus, pepermunt, ceder of lavendel via een olieverdamper worden ook genoemd als oplossing voor een mugvrije zomeravond op het terras.

Reageer op dit artikel