nieuws

Bavaria organiseert Pokémon Go kroegentocht

Café 2848

Bavaria organiseert op donderdagmiddag 21 juli de eerste Gotta Catch ‘Em All Kroegentocht. Om 17:19 uur gaat de kroegentocht vanuit Café Los op het Rembrandtplein 1 in Amsterdam van start. Met de inzet van 25 tuktuk’s, begeleid door Bavaria Babes, worden de Pokémon Go spelers van kroeg naar kroeg vervoerd.

Bavaria organiseert Pokémon Go kroegentocht

Om de Pokémon te kunnen vangen die zich op het water bevinden wordt er zelfs een gratis sloep ingezet. Bij de acht deelnemende kroegen zullen, door het inzetten van zogeheten lures, extra Pokémon te vinden zijn.

‘Prima combinatie’

Ralph Bongaerts, marketing manager Nederland van Bavaria, licht toe: ‘Heel Nederland is in de ban van Pokémon Go. Pokémon vangen en tegelijkertijd met je vrienden op kroegentocht. Dat leek ons een prima combinatie.’

Deelnemers

Deelnemers van de Gotta Catch ‘Em All Kroegentocht dienen 18 jaar of ouder te zijn en legitimatie is verplicht. Aanmelden is niet vereist. De locaties van de lures worden bij de start van de kroegentocht bekendgemaakt.

Horeca

In Japan wordt deze week gestart met gesponsorde locaties, waarbij horeca en winkels geld betalen op Pokémon Go-spelers naar zicht toe te trekken. De app Pokémon Go is een hype in Nederland. Het spelletje waarmee mensen met hun mobiele telefoons Pokémon-poppetjes kunnen spotten in de echte wereld. heeft ook de horeca gevonden. Het ene café verbiedt het spel, de ander zet het juist in als marketinginstrument. Een overzicht.

Reageer op dit artikel