nieuws

Beveiliging evenementen weer onder de loep

Café 1221

Gemeenten en veiligheidsdiensten zullen na de aanslag met een vrachtwagen in Nice opnieuw kijken naar de beveiliging van evenementen in Nederland. Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie heeft dat vrijdag gezegd.

Beveiliging evenementen weer onder de loep

Dat zal onder meer gebeuren bij de Nijmeegse Vierdaagse die volgende week wordt gehouden. ‘Alles is tegenwoordig een wapen’, zei Akerboom op NPO Radio 1 over het gebruik van een voertuig voor een aanslag.

Opnieuw kijken

Onder leiding van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof zullen alle betrokken diensten opnieuw kijken of de (meestal onzichtbare) beveiligingsmaatregelen afdoende zijn.

‘Geen evenementen afzeggen’

Akerboom laat weten dat het de bedoeling is dat evenementen ‘in principe’ niet worden afgezegd. ‘We willen dat het leven weer normaal wordt.’ De Vierdaagsefeesten, die zaterdag al beginnen, trokken vorig jaar ongeveer 1,5 miljoen mensen.

Reageer op dit artikel