nieuws

Bierbrouwer wordt premier

Café 1314

Fernando Zavala, de topman van Backus & Johnston, de grootste bierbrouwerij van Peru, wordt de nieuwe premier van het Zuid-Amerikaanse land. Dat heeft de onlangs gekozen president Pedro Pablo Kuczynski zondag bevestigd. Beiden beginnen officieel op 28 juli.

Bierbrouwer wordt premier

In een interview op de radiozender RPP prees Kuczynski de 45-jarige econoom Zavala. Hij noemde hem zeer geschikt als regeringsleider wegens zijn grote ervaring op het gebied van financieel beheer, antitrustwetgeving en de private sector. ‘Hij heeft brede kennis van wat er in Peru speelt en weet hoe het openbaar bestuur werkt’, aldus de president. ‘Hij wordt beschouwd als objectief. Ik denk dat zijn aanwezigheid erg positief zal zijn.’

AB InBev

Zavala zou de drankindustrie sowieso verlaten omdat het bedrijf waaraan hij leiding gaf, bierbrouwer Backus & Johnston, wordt overgenomen door AB InBev. Hij zei via Twitter het premierschap een eer te vinden en beloofde ernaar te streven Peru een beter land te maken.

Reageer op dit artikel