nieuws

Crowdfunding in horeca blijft groeien

Café 1549

Crowdfunding in Nederland is met 10 procent gegroeid in het tweede kwartaal van 2016. De horeca was goed voor meer dan 20 procent van de totale financiering. Dit blijkt uit een rapport opgesteld door Crowdfundmarkt.nl.

Crowdfunding in horeca blijft groeien

Afgelopen kwartaal is de markt van crowdfundingleningen en -aandelen uitgekomen op 33 miljoen euro verdeeld over 213 projecten. De gemiddelde projectomvang is 22 procent toegenomen tot 154.000 euro.

Bedrijfsovernames via crowdfinance

Opvallend is de opkomst van het aantal bedrijfsovernames gefinancierd via crowdfinance. In het tweede kwartaal van 2016 is dit aandeel gestegen van 4,5 procent naar 9,5 procent. De gemiddelde projectomvang van bedrijfsovernames is groot, namelijk 231.000 euro.

Projecten

AfbeeldingNet als in het eerste kwartaal van 2016 komt meer dan de helft van alle projecten uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant. Utrecht is de grootste stijger buiten deze top drie. Het aantal projecten in Utrecht is bijna verdubbeld en komt uit op 14% van het totaal in Nederland.

Lees hier het volledige rapport. Crowdfunding is een populaire manier van financieren in de horeca. Begin dit jaar was het de sterkst vertegenwoordigde branche op crowdfundplatforms.

Tips

Hoewel crowdfunding flink stijgt in populariteit, is het niet zo dat een horecaondernemer na één telefoontje richting een crowdfundingplatform zich al rijk kan rekenen. Een aantal tips.

Reageer op dit artikel