nieuws

De Kromme Haring opent Brewpub met crowdfunding

Café 1126

Utrecht krijgt haar tweede brewpub: De Kromme Haring. Gelegen in het voorheen industriële Merwedegebied. Voor de realisatie van de brewpub wordt er een beroep op crowdfunding.

De Kromme Haring opent Brewpub met crowdfunding
Gijs van Wiechen (l) en Stepen Grigg

De Utrechtse microbrouwerij De Kromme Haring opent binnen enkele maanden een brewpub in het Merwedegebied in Utrecht-zuid. Ze zijn onderdeel van VechtclubXL, een succesvolle broedplaats van creatieve professionals. In de recent geopende vershal, vestigen zij zich naast koffiebrander Nordkapp coffee, bakker Skorpan en de bloemen- en designwinkel van Rood & Bloem.

Bier en alternatieven

Bierkenner en gastheer Gijs van Wiechen runt samen met de Amerikaanse brouwmeester en bioloog Stephen Grigg brouwerij De Kromme Haring. In hun brewpub wordt dus niet alleen gebrouwen, maar ook gedronken. Naast de echte bierliefhebber richt De Kromme Haring zich ook op een breder jong en creatief publiek in Utrecht. Gijs: ‘We zien dat veel jonge mensen zich niet altijd thuis voelen in het beperkte aanbod in Utrecht van speciaalbiercafé’s. Daarom maken we van de brewpub een eigenzinnige plek, met niet alleen ons bier, maar ook bieren van andere brouwers en een veelzijdig aanbod aan alternatieven.’

Crowdfunding

Het duo is voor de realisatie van haar plannen een crowdfundingcampagne gestart via Crowdaboutnow. Ze doen hiermee een beroep op bierliefhebbers in Utrecht en daarbuiten. Met deze investeringen kunnen ze onder andere de installatie van de brouwerij en het aanleggen van een gistlab bekostigen. Inmiddels is het minimum doelbedrag van 50.000 euroin zicht en hebben Van Wiechen en Grigg  nog anderhalve maand om de 100.000 euro te halen.

Reageer op dit artikel