nieuws

De Werf stunt met tweede plek in Terras Top 100 2016

Café 6280

Vanuit het niets binnen op plek 2: dat is de stunt die Restaurant De Werf wist uit te halen bij de Terras Top 100 2016. Ondernemers Saskia van Golen en Patrick Wolf wisten samen met hun team telkens indruk te maken tijdens de diverse jurybezoeken. ‘Zo goed als ik hier geholpen ben: dat heb ik nog nooit meegemaakt!’

De Werf stunt met tweede plek in Terras Top 100 2016

Zonder overdrijven kunnen we stellen dat we bijzonder scherpe en kritische vakjuryleden naar De Werf hebben gestuurd. De zaak in het Zeeuwse Veere scoorde eerder al waanzinnig goed tijdens de mystery visits, maar was voor de jury een grote onbekende. Het vakjurybezoek leverde echter een even enthousiast rapport op. ‘Zo goed als we hier werden bediend: echt nog nóóit meegemaakt.’

Basis dik in orde

Het moge duidelijk zijn dat Saskia van Golen de afgelopen acht jaar, waarvan de laatste twee samen met partner Patrick Wolf, een dijk van eens terras heeft weten neer te zetten op Walcheren. De basis is dik in orde: een meer dan fraai terras met een prachtig uitzicht op het schilderachtige Veere, tweehonderd zitplaatsen, gelegen op verschillende niveaus, aan het water. Maar met dit bijltje heeft de jury vaker gehakt. Juist als de locatie en de ligging tot de verbeelding spreken, gaan de alarmbellen rinkelen: leunen ze hier op de punten die ze feitelijk al cadeau hebben gekregen, of weten ze het maximale eruit te halen, waardoor ze duidelijk laten zien hun vak te verstaan? Dat laatste geldt ondubbelzinnig voor De Werf.

Details geven de doorslag

De hartelijkheid die we aantreffen, is onovertroffen. Een warme vriendelijkheid die oprecht aanvoelt. Het uitserveren verloopt snel, correct en efficiënt. Maar dan die details, daar kunnen we écht van genieten. Ons jurylid ziet een oma met twee kleinkinderen. En als ze voor de kleintjes iets te drinken bestelt, neemt ze zelf een kopje koffie. Deze wordt geserveerd met een koekje. ‘En zonder dat erom is gevraagd, zie ik dat de medewerker de bestelling uitserveert met een extra schaaltje koekjes. Wetende dat één koekje en twee kleinkinderen tot verdeeldheid kan leiden’, aldus een enthousiaste jury. Het zijn vaak de details die het ‘m doen. En dat hebben ze hier goed begrepen.’ Er was discussie of je een zaak binnen moet laten komen op plek 2 in de Terras Top 100. Daarop zeggen we volmondig: ‘Ja!’.

Bekijk hier de complete ranglijst van de Terras Top 100 2016

Reageer op dit artikel