nieuws

Drankenverkoop Diageo nagenoeg stabiel

Café 2138

Het Britse drankenconcern Diageo heeft in zijn eind juni afgesloten boekjaar grofweg evenveel sterkedrank en bier aan de man gebracht als een jaar eerder. Een toegenomen vraag naar onder meer whiskey en wodka in de Verenigde Staten compenseerde een neergang in veel opkomende markten.

Drankenverkoop Diageo nagenoeg stabiel

Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het bedrijf achter merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys en Guinness donderdag heeft gepubliceerd. Diageo zag de omzet wel met 3 procent dalen, mede door nadelige wisselkoerseffecten, tot 10,5 miljard pond (12,5 miljard euro). De nettowinst ging 6 procent omlaag naar 2,2 miljard pond.

Brexit

Over de mogelijke gevolgen van het besluit van de Britse bevolking om uit de Europese Unie te stappen, deed Diageo geen uitspraken. Wel liet het bedrijf weten dat het in nauw contact staat met de overheid en brancheorganisaties en daarbij hamert op het belang van goede handelsafspraken.

Reageer op dit artikel