nieuws

Heineken en KLM komen met tapbier in de lucht

Café 721

Reizigers van KLM kunnen binnen afzienbare tijd een tapbiertje in de lucht drinken. Heineken heeft samen met de luchtvaartmaatschappij een systeem ontwikkeld dat dit mogelijk maakt.

Heineken en KLM komen met tapbier in de lucht

Tapbier op grote hoogte is een probleem. Het koolzuur krijgt bij het tappen minder tegendruk, waardoor het bier te hard uit de tap zou spuiten.

Heineken heeft sinds twee jaar het nieuwe fustsysteem Brewlock ontwikkeld, dat niet op een CO2-patroon maar op luchtdruk werkt. Daardoor kan ook op 10 kilometer hoogte een biertje worden getapt, aldus marketingmanager Lennart Boorsma van het bierbedrijf. Hij bevestigt zaterdag een bericht hierover in Het Parool.

Buiten het vliegtuig gekoeld

Het systeem is nu ook verwerkt in een trolley, die in het vliegtuig over het gangpad kan. Wat echter niet in het systeem past, is de koeling. Daarom wordt het bier voor vertrek buiten het vliegtuig gekoeld en in isolatiemateriaal aangevoerd. Zo blijft het acht uur lang koel.

Introductie

Binnen enkele maanden wordt het tapbier op een aantal KLM-vluchten geïntroduceerd. Het nieuwe fustsysteem wordt ook al in landen gebruikt waar CO2 logistiek minder makkelijk beschikbaar is. Later kunnen mogelijk ook andere luchtvaartmaatschappijen van het systeem gebruik maken.

Reageer op dit artikel