nieuws

Inschrijvingen NK Bokbier geopend

Café 957

Voor het eerst in zes jaar wordt er weer in Nederland een Bokbier Open Nederlands Kampioenschap (BONK) georganiseerd. Een landelijke wedstrijd waaraan elke in Nederland wonende of bij een Nederlands brouwgilde aangesloten hobbybrouwer deel kan nemen. De wedstrijd wordt uitgeschreven door het Zutphens Brouwersgilde De Roode Toren en valt dit jaar samen met de Nationale Bokbierdag in Zutphen op 9 oktober.

Inschrijvingen NK Bokbier geopend

Wel een Zutphens brouwersgilde én een Nationale Bokierdag, maar geen wedstrijd. Dat kon niet volgens Brouwersgilde de Roode Toren. Daarom hebben enkele leden van het gilde besloten deze wedstrijd te organiseren. Met het BONK richt De Roode Toren zich alleen op bokbier. ‘Een klein segment maar we verwachten wel zo’n 40 tot 60 inzendingen’, aldus de organisatie.

Inschrijven

De keuring zal gedaan worden door het Gilde van Bierkeurmeesters. Op 9 oktober tijdens Nationale bokbierdag zal de prijsuitreiking plaatsvinden in het IJsselpaviljoen te Zutphen, gelegen op een kleine 5 minuten loopafstand van het treinstation en de binnenstad, aan de IJssel. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 augustus.

Reageer op dit artikel