nieuws

‘Medewerkers horeca minst tevreden over baan’

Café 1347

Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer: ‘Onvrede is een belangrijke reden om ander werk te zoeken. Dit is goed te zien in de horeca en het toerisme waar medewerkers het minst tevreden zijn over hun baan in het algemeen en waar het laagste salaris verdient wordt. Deze medewerkers staan met 77% ver bovengemiddeld open voor een andere baan.’

‘Medewerkers horeca minst tevreden over baan’

Meer dan 80 procent van alle Nederlandse werknemers is tevreden met zijn leven in het algemeen. De helft daarvan is echter niet content over het totaalplaatje van zijn werk. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex. De Nederlandse data zijn gebaseerd op 230.000 ingevulde enquêtes.

Salaris en collega’s

Zoom je in op diverse losse aspecten, dan zijn medewerkers over het algemeen doorgaans het minst te spreken over hun salaris (68% ontevreden) en het meest over hun collega’s (77% tevreden).

Leidinggevenden komen er minder goed vanaf: gemiddeld zijn vier op de tien medewerkers ontevreden over hun manager. Onvrede is een belangrijke reden om op zoek te gaan naar een nieuwe baan; 53% van Nederland hoopt dan ook binnen 12 maanden een nieuwe baan te vinden.

Reageer op dit artikel