nieuws

Nationale Bierbank breidt uit naar Midden-Nederland

Café 1290

De grootste vintage bierkelder ter wereld, de Nationale Bierbank, breidt uit met een nieuwe bewaarlocatie in Fortbrouwerij Duits&Lauret in Everdingen. Bierliefhebbers kunnen hier hun eigen biercollectie verder laten rijpen. Het is de eerste locatie in Nederland dat hier speciaal voor wordt ingericht.

Nationale Bierbank breidt uit naar Midden-Nederland

Initiatiefnemer van de Nationale Bierbank en biersommelier Fiona de Lange: ‘Twee jaar geleden is de Bierbank gestart en al heel snel kregen we veel verzoeken om ook persoonlijke biercollecties weg te leggen. Het is nu eenmaal lastig om bier onder de juiste condities thuis te bewaren. Je hebt echt een goede kelder nodig.’

Mooier als ze langer rijpen

Daarnaast noemt De Lange de opmars van vintage bierkaarten in horecazaken en het serveren van bieren van oudere jaargangen in restaurants, als reden voor de uitbreiding: ‘Brouwers lanceren bijvoorbeeld verschillende jaargangen bockbier. De biergenieter wordt zich ervan bewust dat sommige bieren veel mooier worden als ze een paar jaar verder rijpen.’

De Nationale Bierbank

De Nationale Bierbank een initiatief van biersommelier en zytholoog Fiona de Lange en is de eerste plek in Nederland en zelfs ter wereld waar op zo’n grote schaal op geklimatiseerde wijze bier rijpt. Momenteel rijpen al ruim 8000 bieren in de kelders van de bierforten. Via www.nationalebierbank.nl kan de biergenieter eenvoudig zijn of haar bier naar keuze bestellen en laten wegleggen voor rijping. Daar komt nu dus ook de mogelijkheid bij om in Fort Everdingen de eigen biercollectie onder te brengen.

 

 

 

Reageer op dit artikel