nieuws

Nederlandse vermout wint IWSC Silver Quality Award

Café 1594

Willem’s Wermoed, een Nederlandse vermout heeft een Silver Quality Award gewonnen tijdens de International Wine & Spirit Competition (IWSC). De blend, geïnspireerd door de eeuwenoude Hortus Botanicus in Amsterdam, is bekroond na een blinde test door de internationale wijn-experts van IWSC.

Nederlandse vermout wint IWSC Silver Quality Award

Oprichter Paul Selier is trots op de prijs: ‘We hebben Willem’s Wermoed pas een paar maanden geleden geïntroduceerd en om dan nu al deze internationale erkenning te krijgen is een grote eer.’

Kruiden

Bij de lancering gaf Selier al aan dat het niet eenvoudig was om tot de perfecte mix te komen. “We wilden graag kruiden gebruiken die van origine uit Nederland komen, zoals wilde tijm en dennen-toppen, en het kostte ons meer dan een jaar om de juiste blend te vinden.’

24 hand-geselecteerde ‘botanicals’

‘Ik krijg doorgaans louter positieve reacties van restaurants, bars en simpelweg mensen die Willem’s Wermoed geproefd hebben. Geweldig natuurlijk’, vervolgt Selier. ‘De 24 hand-geselecteerde ‘botanicals’ gemengd met een Spaanse witte wijn geeft Willem’s Wermoed een subtiele, bitterzoete smaak, die blijkbaar door anderen net zo gewaardeerd wordt als door onszelf.’

Over Willem’s Wermoed

Willem’s Wermoed is onderdeel van Selier Spirits en opgericht in 2015 in Amsterdam. Willem’s Wermoed is officieel de eerste Nederlandse vermout en is ontwikkeld en gebotteld in samenwerking met Herman Jansen te Schiedam.

Reageer op dit artikel