nieuws

Taiwanese whiskymaker behaalt meer dan 190 medailles

Café 3601

Kavalan, Taiwan’s beste whiskymaker, werd donderdagavond onderscheiden met een ‘Outstanding Gold-medaille’ en kreeg vier goud op de International Wine and Spirits Competition (IWSC).

Taiwanese whiskymaker behaalt meer dan 190 medailles

Kavalan heeft al meer dan 190 gouden onderscheidingen ontvangen. Op het  jaarlijkse ‘Spirits Tasting’-evenement op 27 juli in Londen werd Kavalan al onderscheiden in de categorie Single Malt Whisky Wereldwijd. Dit jaar werd Kavalan’s Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength benoemd tot “Beste Single Cask Single Malt Whisky Ter Wereld. Daarnaast sleepte Kavalan Solist Vinho Barrique de onderscheiding ‘Beste Single Malt Whisky Ter Wereld van 2015’ in de wacht.

‘Hoogste niveau’

‘De Outstanding Gold-medaille voor Kavalan Solist Port staat voor kwaliteit van het hoogste niveau’, aldus de eigenaar van Kavalan. ‘Het komt nu in aanmerking voor IWSC’s prestigieuze Annual Awards Banquet op 16 november.’

Solist Port

Over de Solist Port zeiden de juryleden het volgende: ‘Een rijke, moutachtige smaak met port-achtige accenten en veel bloemige karakteristieken. Vruchtencake, tabak en rijke mout zorgen voor een geweldige complexiteit. Glijdt eenvoudig in de mond en over het gehemelte. Enkele fijne volwassen accenten leiden naar een lange en complexe finish.’

Over Kavalan

De Kavalan Distilleerderij in Taiwan wijdt zich sinds 2006 aan de kunst van single malt whisky. Het is ʹs werelds eerste subtropische whiskydistilleerderij en daarmee pionier in het produceren van whisky in een heet klimaat.

Zee- en bergbriesje

De whisky rijpt in Amerikaanse houten vaten in intense warmte en vochtigheid en doet haar voordeel met de zee- en bergbriesjes en het bronwater van de Snow Mountain, zo stelt de whiskymaker. ‘Deze combinatie zorgt voor de kenmerkende romigheid van Kavalan Whisky’s.’ De naam Kavalan komt van de oude naam voor Yilan County en heeft 30 jaar ervaring in het maken van dranken, dankzij het moederbedrijf King Car Group. Kavalan is verkrijgbaar in veertig landen.

Reageer op dit artikel