nieuws

Terras Top 100 2016 Ster: ‘André Homan, Twentse parel bij Het Rheins’

Café 1175

Ook dit jaar vroegen we aan de ondernemers die in de Terras Top 100 2016 staan: ‘wie is nou de parel in jouw bedrijf?’ Wie verdient een steuntje in de rug of wie verdient een mooie plek voor het voetlicht? Uit de vele inzendingen is uiteindelijk de inzending van Rien Mol gekozen, ondernemer bij Landgoed Het Rheins in Enter. ‘Ik nomineer André Homan. Pas 70 lentes jong, maar hij maakt soms nog maanden van 100 uur in de bediening.’

Terras Top 100 2016 Ster: ‘André Homan, Twentse parel bij Het Rheins’

Rien Mol van Landgoed Het Rheins is niets minder dan lyrisch over de ster van zijn bedrijf: André Homan. ‘Liefst 70 lentes jong en nog steeds een horecatijger. Maar zeg gerust: een knuffeltijger. André voelt als een vader of opa bij al onze medewerkers, maar ook voor mij als ondernemer.’ Maar het is niet alleen maar aardig, leuk en gezellig. André levert tot op de dag van vandaag nog altijd een belangrijke bijdrage aan het bedrijf in het Twentse Enter. Mol: ‘Hij komt meerdere malen per week bij ons een handje helpen en hij wordt op alle fronten ingezet, zoals bij feestjes, diners en ook op het terras. Niet zo maar even voor een paar uurtjes, maar gewoon een lange werkdag van 10 uur, om vervolgens fluitend naar huis te gaan. Hij heeft er zelfs maanden bij zitten dat hij meer dan 100 uur draait, een knappe prestatie op deze leeftijd. Wij vragen hem dan ook regelmatig kun je alles nog aan? Zijn reactie is steevast in het Twents: ‘At need mer wil, zeg ik ’t oe wal, ’t geet nog steeds good.’ Ofwel: ‘Als het niet meer gaat, dan zeg ik het je wel, het gaat nog steeds goed.’

‘Wij houden van André’

Homan is volgens Mol gehecht aan zijn eigen ouderwetse dienblad, maar gaat ook mee met z’n tijd: ‘Toen we een paar jaar geleden gingen automatiseren, moest hij even wennen, maar nieuwsgierig en geïnteresseerd als hij is, weet hij nu perfect om te gaan met het bonnensysteem, checkt hij zijn rooster in een planningsapp op een smartphone, en houdt hij zijn uren digitaal bij via ons kloksysteem.’ Slotwoord van Rien Mol: ‘Al met al vinden wij dat wij dat je in je nadagen van je horecacarrière een dikke ster verdient! André wij houden van je en kunnen je niet missen!’

Bekijk hier de complete ranglijst van de Terras Top 100 2016

Reageer op dit artikel