nieuws

Vervallen deel van De Pier wordt gesloopt

Café 1045

Het vervallen noordelijke deel van De Pier bij Scheveningen wordt gesloopt. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in augustus nog, aldus een woordvoerster van de attractie.

Vervallen deel van De Pier wordt gesloopt

De sloop van het zogenaamde ‘stalen eiland’ is noodzakelijk door de slechte staat van onderhoud en het asbest in het gesloten deel van de pier. Bovendien heeft het verroeste gebouw op pijlers in zee geen enkele functie meer. ‘Het is een lelijke pukkel die net achter de eigenlijke pier staat’, zegt de woordvoerster. Bij de aankoop in 2014 hebben de huidige eigenaren van De Pier afspraken gemaakt met de gemeente over verwijdering.

Omvangrijke operatie

Sloop betekent wel een omvangrijke operatie. Zo moet er een vaargeul in zee worden gegraven om de werkzaamheden en de afvoer van het overbodige deel van de pier mogelijk te maken. De Pier dateert van 1961.

Negen food- en horecaconcepten

Negen food- en horecaconcepten hebben inmiddels een plekje op de vernieuwde trots van Scheveningen. Begin juli werd bekend dat De Pier groen licht heeft gekregen voor de bouw van dertien pop-up hotelkamers .

 

Reageer op dit artikel