nieuws

160 cafés schenken ‘Het Elfde Gebod’ voor KiKa

Café 3102

Waar er voorgaande jaren 76 hectoliter werd gebrouwen, brouwt Hertog Jan twee maal deze hoeveelheid van ‘Het Elfde Gebod’. Het bier komt tijdelijk terug op de markt voor de jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers geld inzamelen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Dit in samenwerking met de Stichting Geniet & Geef.

160 cafés schenken ‘Het Elfde Gebod’ voor KiKa

Meer dan 160 Nederlandse cafés zullen het bier schenken in een uniek nieuw glas. De tweede 76 hectoliter wordt in unieke kruiken in de winkels
van Albert Heijn en Mitra verkocht voor het bedrag van €7,60. Ook zal het te koop zijn in de brouwerijwinkel van de Hertog Jan Brouwerij.

Stichting Geniet & Geef

Stichting Geniet & Geef is trots op de omvang die de actie aanneemt. Initiator Gaius Voûte: ‘We zijn blij met de samenwerking met Hertog Jan. Het blijkt dat horecaondernemers graag ‘Het Elfde Gebod’ weer gaan schenken en door de samenwerking met Albert Heijn en Mitra zijn we in staat om in een keer de omvang van deze actie te verdubbelen. Dat komt
uiteindelijk ten goede aan KiKa en daar zijn wij bijzonder trots op.’

Verkrijgbaar

Vanaf donderdag 1 september 18.00 uur is ‘Het Elfde Gebod’ verkrijgbaar op de tap van meer dan 160 Nederlandse cafés. Vanaf maandag 5 september is het bier in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij Albert Heijn en Mitra.

Klassieker weer brouwen

Hertog Jan vindt het een eer en mooie gelegenheid om de bierliefhebber opnieuw te laten genieten van een beroemde klassieker waarvan de opbrengsten ten goede komen aan KiKa.

Het Elfde Gebod

‘Het Elfde Gebod’ is een goudblond bier van hoge gisting en bevat 7% alcohol. De brouwers van Hertog Jan gaan het bier volledig volgens het recept dat dateert uit de jaren ‘90 brouwen. Door dezelfde receptuur te gebruiken en te brouwen in de Hertog Jan Brouwerij in Arcen, zal ‘Het Elfde Gebod’ weer exact smaken zoals toen. Meesterbrouwer Gerard van den Broek: ‘Het bier was erg geliefd en we krijgen nog geregeld de vraag of ‘Het
Elfde Gebod’ ooit nog terugkomt op de markt. De samenwerking met Stichting Geniet & Geef is voor ons het mooiste moment om aan dit verzoek gehoor te geven. ‘Het Elfde Gebod’ staat voor ‘Gij zult genieten’ en deze keer zal iedereen nog net iets meer genieten dan normaal, in de wetenschap dat je met ieder glas een donatie doet aan KiKa.’

Reageer op dit artikel