nieuws

Beste Wijngaard van NL: St Martinus Vijlen

Café 1960

De wijngaard van Stan Beurskens, St Martinus in Vijlen, is voor de tweede keer uitgeroepen tot beste wijngaard van Nederland én België. Daarnaast vielen acht wijnen van Beurskens in de prijzen.

Beste Wijngaard van NL: St Martinus Vijlen

De wijn ‘Bergdorpje’ die Beurskens exclusief maakt voor de horeca in Vijlen scoort zilver tijdens de wijnkeuring. Bovendien was er een zilveren medaille en twee brozen voor de wijnen die Beurskens exclusief maakt voor restaurant Gerardushoeve in Epen.

Beurskens: ‘De erkenning van onze eigen dorpswijn doet mij veel plezier. Een paar jaar geleden zijn we samen met een aantal horeca ondernemers uit ons Bergdorpje begonnen met een bijzonder experiment. Wij wilden naast onze reguliere wijnen, een speciale dorpswijn introduceren. Alleen verkrijgbaar in Vijlen. Dit pakte geweldig uit; in het tweede seizoen hebben wij de productie verdubbeld. En nu de erkenning met een zilveren medaille. Mooier kan het niet’.

De Stichting Wijn Instituut Nederland (WIN) begon in 2014 met deze Keuring van de Lage Landen. St. Martinus kreeg meteen in dat jaar al de erkenning als beste wijngaard. Martinus is met 13 hectare de grootste wijngaard van Nederland.

In totaal werden er dit jaar 156 Nederlandse wijnen gekeurd. 92 procent kreeg een dikke voldoende van de jury.

De wijnen van Martinus die zilver wonnen:

  • Mousserende witte wijn: Prestige uit 2013
  • Droge witte wijn: Bergdorpje uit 2015
  • Fruitige volle rode wijn: Johannes uit 2014
  • Frisse en fruitige rode wijn: Gerardushoeve uit 2013

Beste wijn

Eén wijn kreeg een gouden medaille en dat is de ‘Zilveren Parel’, een mousserende chardonnay (2008) van wijnkasteel Genoels-Elderen.

Meer berichten lezen over wijn?

Reageer op dit artikel