nieuws

Britse rechter bemoeilijkt fusie AB Inbev en SABMiller

Café 1476

Een Britse rechter heeft een extra drempel opgeworpen voor de megabierfusie tussen de Zuid-Afrikaansebierbrouwer SABMiller en de Belgisch-Amerikaanse branchegenoot AB InBev. Het hooggerechtshof bepaalde dinsdag dat de tweede grootste aandeelhouders van SABMiller een aparte behandeling krijgen in de stemprocedure over de fusie.

Britse rechter bemoeilijkt fusie AB Inbev en SABMiller

Door de status aparte voor BevCo en Altria Group is nu instemming van 75 procent van de andere stemgerechtigde aandeelhouders nodig, naast de instemming van de twee grootaandeelhouders die hun steun reeds hebben toegezegd. Zonder de splitsing in twee groepen was slechts 75 procent steun van het totaal van de aandeelhouders nodig. De overige aandeelhouders spreken zich op 28 september uit over de fusie. De stemming van BevCo en Altria, samen goed voor een belang van 41 procent, vindt op een ander moment plaats.

100 miljard euro

De twee grootste brouwers ter wereld bereikten vorig jaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van 44 pond per aandeel goed voor een totaal overnamebedrag van omgerekend ruim 100 miljard euro. AB InBev verhoogde zijn bod later naar 45 pond per aandeel om de waardedaling van het Britse pond te compenseren.

Reageer op dit artikel