nieuws

Meer geld voor terrasje en restaurantbezoek

Café 2105

Consumenten trokken afgelopen maanden vaker de portemonnee voor bijvoorbeeld een bezoek aan een restaurant of een terrasje. Ook zaten de uitgaven aan kleding en elektrische apparaten in de lift.

Meer geld voor terrasje en restaurantbezoek

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2016 met 0,6 procent gegroeid ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is voor het negende kwartaal op rij dat de economie groeit.

De groei is volgens het CBS vooral te danken aan toenemende investeringen en consumptie. De vooruitgang was even sterk als in eerste kwartaal en was iets sterker dan economen in doorsnee hadden voorspeld.

Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het tweede kwartaal met 2,3 procent. De economische groei van het eerste kwartaal werd bijgesteld van 0,5 naar 0,6 procent.

Minister Hen Kamp van Economische Zaken toonde zich in een reactie tevreden over de groeicijfers. ‘Het beeld is positief. De investeringen en de consumptie nemen toe en de werkloosheid is behoorlijk laag in vergelijking met de voorgaande tijd. Het gaat de goede kant op.’

Reageer op dit artikel