nieuws

The Tailor genomineerd voor ‘Best New European Bar’

Café 1814

Cocktailbar The Tailor in Amsterdam is genomineerd voor ‘Best New European Bar’, in de Mixology Bar Awards 2017, één van de belangrijkste prijzen voor het bar- en mixologievak.

The Tailor genomineerd voor ‘Best New European Bar’

The Tailor, dat in februari open ging in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, is de enige Nederlandse bar die een plek bij de laatste tien van Europa wist te bemachtigen.

Volgens Tess Posthumus, in 2015 gekroond tot Beste Vrouwelijke Bartender van de wereld en het creatieve brein achter het cocktailmenu van The Tailor, is deze nominatie bijzonder. ‘Het is een eer dat The Tailor in deze lijst van geweldige bars staat. Ieder jaar ben ik aanwezig op het Bar Convent Berlin en bij de Mixology Bar Awards, maar dit is het eerste jaar dat ook bars buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland  kans maken op de prijs.’

Posthumus is ook aan Misset Horeca verbonden als Expert Cocktails en heeft elke maand een column in het magazine. Bekijk aan de rechterkant haar laatste bijdragen.

Kleermaker

Het concept van The Tailor is gebaseerd op het oorspronkelijke ambacht van oprichter A.W. Krasnapolsky; hij was kleermaker toen hij in 1865 naar Amsterdam verhuisde.

Voor The Tailor is een serie van exclusieve bitters, likeuren en infusies ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse distilleerderij Wynand Fockink. Ook worden onder andere tabaksbitters en bloemige of juist frisse parfums vlak voor het serveren over de cocktail verneveld.

Mixology Bar Awards

Het tweemaandelijkse magazine Mixology en de bijbehorende website zijn toonaangevende publicaties onder barprofessionals. Tijdens de jaarlijkse  Mixology Bar Awards worden de beste professionals en bars van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk onderscheiden.

Dit jaar vindt de tiende editie plaats en zijn er vier Europese categorieën aan de Awards toegevoegd: Best New European Bar, Best European Mixologist, Best European Bar en Best European Spirit/Bar Product.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een tienkoppige jury van internationale kopstukken uit het vak, onder leiding van top-bartender Salvatore Calabrese. Aan de vooravond van het Bar Convent Berlin, de toonaangevende jaarlijkse trade fair voor de barwereld, worden op 10 oktober 2016 de Awards uitgereikt.

Bekijk hieronder een video met Tess Posthumus over The Tailor:

Reageer op dit artikel